Erik Kjersgaard

Nu kommer historien om Danmarks besættelse i en helt ny udgave

Erik Kjersgaards banebrydende værk om danskernes hverdag under besættelsen blev oprindeligt udgivet i 1980-1981 – lige inden hans 12-episoders Danmarkshistorie kørte over de danske tv-skærme, og før han blev direktør for Den Gamle By i Aarhus.

I den nye udgave er billedsiden – med hundredevis af fotografier fra perioden – opdateret. Formatet er øget – fra 17 x 24 cm til 21 x 29,7 cm – og det samme er sidetallet, så bøgerne er på 400 sider hver.

Butiksprisen er sat til 449 kr. pr. bind. Men købes bøgerne samlet her hos os, direkte fra forlaget, er prisen blot 299 kr. pr. bind, samt 77 kr. i porto og ekspedition  (i alt: 675 kr. for begge bøger).

I butikkerne lanceres bøgerne i marts 2022, men bestiller du dem her hos os, modtager du dem allerede nu.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at betale med girokort, bankoverførsel eller lignende, skriv til os på: ordre@raeson.dk

Om bogen og tiden: I anledning af genudgivelsen siger Erik Kjersgaards søn, Clement Kjersgaard: ”Genremæssigt var værket langt forud for sin tid – og det er det stadigvæk. Ved at bruge samtidige kilder, ikke mindst aviser og ugeblade, genskabes besættelsens hverdag. Det er krigen set fra gaden, marken, biografkøen, fra begge sider af købmandsskranken. Eller som et af kapitlerne hedder: Fra ”høkassen” [der stod i datidens køkkener, red]. For dér sad forfatteren selv, i sin mors køkken. Min far var født i 1931, så han var otte år gammel, da invasionen fandt sted – og tilbragte således en stor del af sin barndom i et besat land og en verden i krig.”

Clement fortsætter: ”Det sidste år under corona-nedlukningen er vi blevet mindet om det spørgsmål, besættelsen også stillede: Hvad sker der med vores oplevelse af os selv, Danmark og tilværelsen, når vi pludselig får en fælles skæbne? Eller bliver mindet om, at vi har det?”

Erik Kjersgaard i køkkenet 1978, ifbm. lanceringen af bogen “Mad og øl i Danmarks middelalder”, omkring det tidspunkt hvor han påbegyndte arbejdet med Besættelsen I-II [foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix]

Redaktionen • 7. juni 2021


Previous Post

Next Post